GEVONDEN:117 programma's

Charge Your Brainzzz

Doel

Voorkomen van slaapproblemen bij jongeren.

Doelgroep

Leerlingen in klas 2 of klas 3 van vmbo-t, havo en vwo.

Aanpak

Het lespakket Charge your Brainzzz bestaat uit drie lessen van 45 minuten met analoge en digitale leermiddelen; animaties (ter ondersteuning van de les) en een serious game (met name voor huiswerkopdrachten). Het lespakket richt zich op zowel de biologische achtergrond van slapen en het effect op het lichaam als op de gedragscomponent die gezond slapen met zich meebrengt.

Aansluiting curriculum
Het lespakket sluit aan bij de bestaande lesstof over de hersenen, zenuwen en waarneming van het vak biologie en de combinatievakken Mens & Natuur en Science, zoals opgenomen in het curriculum voor het tweede biologieleerjaar onderbouw havo en vwo. De school kiest zelf of de lessen in klas 2 of klas 3 gegeven worden.

Algemene leerdoelen
• De leerling kan uitleggen hoe de biologische klok het slaap-waakritme bepaalt en uitleggen welke rol (blauw) licht hierin speelt.
• De leerling kan uitleggen hoe gezond slaapgedrag bijdraagt aan de lichamelijke gezondheid, met name de gezondheid van de hersenen, en wat de schadelijke effecten zijn van te weinig slaap, zowel lichamelijk als psychisch.
• De leerling kan zijn/haar eigen slaapgedrag analyseren en kan tips om beter te slapen toepassen op zijn of haar eigen slaapgedrag.

Lesmaterialen
De materialen zijn te vinden zijn op de website www.chargeyourbrainzzz.nl, samen met de lesstof voor zowel leerlingen als ouders en een docentenhandleiding

Meer informatie

Website: www.chargeyourbrainzzz.nl

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Universele preventie

Regio

Opmerking

Sinds september 2017 is het lespakket beschikbaar. Ter evaluatie van het programma wordt er in schooljaar 2018-2019 een effectmeting uitgevoerd. Scholen die met het lespakket aan de slag gaan worden gevraagd om aan deze effectmeting deel te nemen
Aanbieders
Glos Educatief - Zeeweg 55
3235AX Rockanje
T. 06-24200333
E. tilly@gloseducatief.nl
W. www.gezondeleefstijlopschool.nl/
Werkgebied: