GEVONDEN:116 programma's

Lang Leve de Liefde MBO

Doel

Het bevorderen van gezond seksueel gedrag, het leren respecteren van grenzen en het terugdringen van soa en ongeplande zwangerschappen.

Doelgroep

Leerlingen van het middelbaar beroepsonderwijs.

Aanpak

Het mbo-lesprogramma bestaat uit een online doe-het-zelf shop, waarin docenten zelf kunnen kiezen uit lessen, workshops en beeldmaterialen. Er zijn onder andere lessen over liefde en relaties, partnerkeuze en maagdelijkheid, anticonceptie, veilig vrijen, soa, seksuele diversiteit en wensen & grenzen. Docenten bepalen zelf hoeveel lessen ze geven, in welke volgorde ze dat doen en welke werkvormen ze gebruiken. Bij elke les hoort een uitgebreide lesbrief en een PowerPoint presentatie die tijdens de les gebruikt kan worden.

Het lesprogramma bevat veel visueel materiaal, van animaties, filmpjes over soa testen en fijne seks tot interactieve filmpjes over wensen & grenzen. De online docentenhandleiding bevat onder andere didactische tips, achtergrondinformatie en praktische video’s met voorbeelden van gebruik van werkvormen uit het lesprogramma in de klas.

Voor Amsterdamse scholen bestaat de mogelijkheid om gastdocenten uit te nodigen om enkele lessen uit de methode met de klas te behandelen. Hiervoor wordt een pool van hbo studenten opgeleid.

Meer informatie

Website: www.langlevedeliefde.nl

Oordeel

GGD-oordeel: VeelbelovendGGD-oordeel: Veelbelovend

Zorgtype

Universele preventie

Regio

  • Amstelland
  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amstelland
  • Gemeente Amsterdam
Aanbieders
GGD Amsterdam - EGZ - Team JeugdNieuwe Achtergracht 100
1018 WT Amsterdam
T. 020 555 5495
E. egz@ggd.amsterdam.nl
W. www.ggd.amsterdam.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam