GEVONDEN:116 programma's

Liefde is ...

Doel

Jongeren op een respectvolle manier met elkaar leren omgaan en hierbij de seksuele grenzen van de ander leren respecteren.

Doelgroep

Leerlingen in het tweede en derde leerjaar van het voortgezet onderwijs.

Aanpak

‘Liefde is…’ bestaat uit vier voorlichtingslessen voor jongens en meisjes gegeven door ervaren jeugdhulpverleners. De jeugdhulpverleners gaan in gesprek met jongens en meisjes over twee belangrijke onderwerpen in de puberteit: liefde en seks. Meisjes leren grenzen voelen en aangeven. Jongens worden zich bewust van het beeld dat ze over meisjes en vrouwen hebben en hoe ze hen benaderen. Jongens en meisjes worden zich bewust van de risico’s van sociale media.

Jongens en meisjes worden in twee aparte groepen ingedeeld. Jongens krijgen les van mannen, de meisjes van vrouwen. Gedurende deze 4 weken wordt er iedere week een ander thema gedurende de les behandeld. De thema’s zijn: Seksualiteit, Mannen, Meisjes, Liefde, Grenzen, Loverboys, Nee en Ja zeggen, Homoseksualiteit en Sociale media.

De voorlichters zijn in staat problemen in de seksuele ontwikkeling of seksueel risicogedrag te signaleren en waar nodig door te verwijzen naar passende hulp.

Oordeel

Erkenningscommissie: Goed onderbouwdErkenningscommissie: Goed onderbouwd

Zorgtype

Universele preventie

Regio

  • Amstelland
  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amsterdam

Opmerking

Liefde is ... voor meisjes is door een erkenningscommissie beoordeeld als 'goed onderbouwd'.
Aanbieders
Spirit - QpidoBaarsjesweg 224
1058 AA Amsterdam
T. 06-29338064
E. info@qpido.nl
W. www.qpido.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam