GEVONDEN:117 programma's

IRun2BFit

Doel

Leerlingen aanzetten tot een gezondere leefstijl en meer bewegen.

Doelgroep

Leerlingen van de eerste, tweede of derde klas van het voortgezet onderwijs.

Aanpak

IRun2BFit is een beweeg- en leefstijlprogramma van acht weken. De verschillende thema’s worden vakoverstijgend uitgevoerd bij biologie, lichamelijke opvoeding en tijdens de mentorles. Voor jongeren vormt dit programma een leerproces en een belevingstocht, met een fit lijf en bewustwording van een gezonde leefstijl als einddoel.

Door een leefwijze met aandacht voor beweging en gezonde voeding uit te proberen, te ervaren en te delen met anderen wordt de eigen keuze nog meer bekrachtigd. Het programma krijgt een energieke afsluiting met deelname aan een 5 kilometer bij een sfeervol hardloopevenement. Om het programma nog meer kracht bij te zetten zijn er drie feestelijke 2B-momenten (kick-off, testloop en eindevenement) en worden de ouders ook betrokken bij het programma.

IRun2BFit stimuleert daarmee ook de vakoverstijgende samenwerking en interne teamgeest van docenten. Daarnaast zorgt het voor een positieve profilering naar (toekomstige) ouders en leerlingen en zorgt het voor verbinding met lokale verenigingen, evenementen, gemeenten en partners.

Meer informatie

Website: www.irun2bfit.nl

Oordeel

Erkenningscommissie: Goed onderbouwdErkenningscommissie: Goed onderbouwd

Zorgtype

Universele preventie

Regio

Aanbieders
Stichting IRun2BFit - -De Limiet 15D
4131 NR Vianen
T. 085-0475700
E. info@irun2bfit.nl
W. www.irun2bfit.nl
Werkgebied: