GEVONDEN:174 programma's

IRun2BFit

Doel

Leerlingen aanzetten tot meer bewegen door middel van loopsport.

Doelgroep

Leerlingen van de eerste, tweede of derde klas van het voortgezet onderwijs.

Aanpak

IRun2BFit is een 10 weken durend programma dat bestaat uit een combinatie van lessen biologie en looptrainingen tijdens reguliere lessen lichamelijke opvoeding. Elke week staat in het teken van een thema over persoonlijke leefstijl (lijfstijl) en fitheid. De lessen biologie richten zich op bewustwording en zijn zo opgebouwd dat leerlingen naast algemene kennis over een bepaald thema, inzicht krijgen in het belang van deze kennis voor henzelf. De lessen biologie worden afgestemd met de tweewekelijkse lessen lichamelijke opvoeding waarbij gedurende 10 weken een looptraining wordt gegeven.

Daarnaast worden leerlingen gestimuleerd om thuis zelf een looptraining te doen. De looptrainingen met loopschema's zijn erop gericht dat leerlingen, ongeacht hun startconditie, in staat zijn om bij het afsluitende evenement 5 kilometer uit te lopen.

Daarnaast zijn er drie feestelijke 2B-momenten (kick off, testloop en deelname aan het afsluitende evenement), worden ouders op verschillende manieren betrokken en is het mogelijk om aandacht aan het programma te besteden bij andere vakken.

Oordeel

Erkenningscommissie: Goed onderbouwdErkenningscommissie: Goed onderbouwd

Zorgtype

Universele preventie

Regio

  • Amstelland
  • Amsterdam
Aanbieders
Kenmerk Educatief - Lesprogramma'sDe Limiet 15d
4131 NR Vianen
T. 085 047 5700
E. info@kenmerk.nl
W. www.kenmerkeducatief.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam
Stichting IRun2BFit - DocentenPostbus 136
6950 AA Dieren
E. info@irun2bfit.nl
W. www.irun2bfit.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam