GEVONDEN:117 programma's

Braingame Brian

Doel

Verbeteren van concentratie en aandacht en verminderen van hyperactiviteit en impulsiviteit door het trainen van de impulscontrole (inhibitie), flexibiliteit (mentaal schakelen) en werkgeheugen.

Doelgroep

De training in de huidige vorm is vooral bedoeld voor kinderen van negen tot en met twaalf jaar met de diagnose ADHD. Maar ook andere kinderen met problemen in de executieve functies komen in aanmerking.

Aanpak

Braingame Brian is een training op de computer van een aantal cognitieve vaardigheden. Dit zijn leervaardigheden waarmee informatie wordt opgenomen, verwerkt, vastgehouden en op grond waarvan men tot geconcentreerd, flexibel, overdacht (dus niet ondoordacht en impulsief) en planmatig handelen in staat is.

Bij kinderen met ADHD zijn vooral werkgeheugen (informatie kunnen vasthouden die je nodig hebt bij een taak), inhibitie (op je rem kunnen staan en afleidingen kunnen weerstaan) en cognitieve flexibiliteit (makkelijk kunnen aanpassen als de situatie of taak veranderd) zwak ontwikkeld. Vandaar dat juist die functies getraind worden in Braingame Brian.

De training bestaat uit drie trainingstaken (werkgeheugen, stoppen en schakelen) en een spelwereld. Door de spelwereld die om de trainingstaken is heen gebouwd worden kinderen uitgedaagd de trainingstaken uit te voeren en worden ze beloond voor hun trainingsarbeid. De training bestaat uit 25 sessies van ongeveer 40 minuten en is gemakkelijk thuis uit te voeren binnen een periode van zes weken (vier sessies per week) en is goed in te plannen op momenten dat dit het beste uitkomt.

Meer informatie

Website: www.braingamebrian.nl
Website: www.gamingandtraining.nl

Oordeel

Erkenningscommissie: Goed onderbouwdErkenningscommissie: Goed onderbouwd

Zorgtype

Individuele preventie

Regio

Opmerking

Onder de rubriek 'gecertificeerde trainers' van de website www.gamingandtraining.nl kunt u een trainer zoeken bij u in de buurt.
Aanbieders
Stichting Gaming & Training - -IJsselvrede 8
3421 BW Oudewater
E. info@gamingandtraining.nl
W. www.gamingandtraining.nl
Werkgebied: