GEVONDEN:171 programma's

De Overstap

Doel

Het positief afsluiten van de basisschool en het met zelfvertrouwen starten in de brugklas van het middelbare onderwijs.

Doelgroep

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool die onzeker zijn over de overstap naar de middelbare school.

Aanpak

De training wordt in groepsverband tijdens of na schooltijd gegeven. De training bestaat uit 8 à 10 bijeenkomsten van gemiddeld 1 ½ uur.

Samen met de ouders en kind wordt bepaald welke hulp hen verder brengt. Er wordt gewerkt met opdrachten, groepsactiviteiten, verschillende trainingen en individuele gesprekken. Het kind oefent bijvoorbeeld (o.a. door rollenspel) om te gaan met leeftijdsgenoten en volwassenen, contact te maken en voor zichzelf op te komen. De Overstaptrainer en de leraar vanuit school overleggen over hoe het gaat. Na de overstap naar de middelbare school nemen wordt contact opgenomen met de mentor daar, om in de gaten te houden hoe het op de nieuwe school gaat.

Deze spannende periode vraagt ook veel van de ouders. Als zij behoefte hebben aan steun kunnen ze bij de Overstaptrainer terecht met vragen. Daarnaast worden tijdens een bijeenkomst de ouders uitgebreid over de training geïnformeerd en over wat er bij de overgang naar de middelbare school allemaal komt kijken.

Voor wie?

  • Moeite in de omgang met leeftijdsgenoten of autoriteit.
  • Wordt door klasgenoten gepest of pest zelf klasgenoten.
  • Moeite met het maken of plannen van huiswerk.

Meer informatie

Website: www.altra.nl

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Individuele preventie

Regio

  • Amstelland
Aanbieders
Altra - AmstellandDr. Willem Dreesweg 8
1185 VB Amstelveen
T. 020 555 8333
E. info@altra.nl
W. www.altra.nl
Werkgebied:
  • Amstelland