GEVONDEN:171 programma's

Villa Pinedo

Doel

Het voorkomen of verzachten van beschadigingen bij kinderen in (v)echtscheidingssituaties.

Doelgroep

Kinderen van gescheiden ouders.

Aanpak

Villa Pinedo is hét online platform waar kinderen en jongeren van gescheiden ouders elkaar treffen. De autonomie van kinderen wordt versterkt door henzelf aan het woord te laten en hen iets positiefs te laten doen met hun eigen ervaringen. De jongeren zijn de adviseurs van kinderen en volwassenen. Zij weten als geen ander wat er lastig, verdrietig, moeilijk of juist fijn en veilig is in een scheidingssituatie.

Voor kinderen (10 - 24 jaar) waarvan de ouders uit elkaar zijn of gaan, heeft Villa Pinedo online buddy's. Een Buddy is een jongere met gescheiden ouders, die een training heeft gevolgd om Buddy te worden. Met een Online-Buddy aan hun zijde, hoeft een kind zich niet alleen te voelen en kan het ervaringen over de scheiding uitwisselen. Het contact vindt uitsluitend plaats via een speciale app. De gesprekken worden gemonitord door Villa Pinedo.

Daarnaast heeft Villa Pinedo een online training voor gescheiden ouders. Deze training biedt concrete handvatten om ouders zelf en de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden tijdens - en na de scheiding. Ook zijn er face-to-face workshops (vaak onderdeel van 'Kind uit de knel') voor gescheiden ouders, waarbij twee jongeren van Villa Pinedo vertellen over de ervaringen mbt de scheiding van hun ouders. Ouders kunnen vervolgens (anoniem) advies vragen aan deze jongeren. Jongeren (van 18-26 jaar) vertellen aan ouders, overheid en hulpverleners wat de langdurig beschadigende effecten van (v)echtscheidingen bij kinderen zijn. Twee maal per jaar geeft Marsha Pinedo, samen met een ervaringsdeskundige jongere een webinar voor ofwel ouders, ofwel professionals over alles wat Villa Pinedo kan betekenen in een echtscheidingssituatie.

Meer informatie

Website: www.villapinedo.nl

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Individuele preventie

Regio

  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amsterdam
Aanbieders
Villa Pinedo - -Gerrit van der Veenstraat 106 HS
1077 EM Amsterdam
T. 020-752 0513
E. info@villapinedo.nl
W. www.villapinedo.nl
Werkgebied:
  • Amsterdam