GEVONDEN:114 programma's

Beware of Loverboys

Doel

Bewustwording rondom loverboyproblematiek, het gebruik van internet en social media en het vormen van een eigen mening rondom seksualiteit en grenzen binnen relaties.

Doelgroep

Meiden in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar in het regulier of speciaal onderwijs.

Aanpak

Beware of Loverboys is een preventieproject in de vorm van een lessenserie. In deze lessen komt de loverboy problematiek aan de orde: Welke jongens doen dit? Waarom? Kun je ze herkennen? Hoe leggen ze contact? Welke meisjes kiezen ze uit? Hoe gaan ze te werk? In de vervolglessen wordt stilgestaan bij gezonde en ongezonde relaties (Wat wil ik eigenlijk en wat niet en waarom?), grenzen en wensen op het gebied van relaties en seksualiteit (Durf ik nee te zeggen?), en wordt via rollenspellen ondervonden hoe het is om grenzen te voelen en aan te geven. In elke les wordt gebruik gemaakt van beeldmateriaal, verschillende werkvormen en interactie.

Les 1:
Thema: loverboys, gekoppeld aan relaties.
Lesopbouw: introductie, stellingenspel, dvd bekijken, gezonde/ongezonde relatie, werkwijze loverboy (internet), profielschets loverboy/slachtoffer, nazorg. Leerlingen krijgen een checklist ‘fout vriendje’ en leesboekje met verhaal slachtoffer loverboy mee.

Les 2:
Thema: gezonde/ongezonde relaties, grenzen/wensen, zelfreflectie, zelfvertrouwen
Lesopbouw: introductie, terugkoppeling werkwijze loverboy m.b.v. leesboekje, spel, dvd kijken, creatieve opdracht, nazorg.

Les 3:
Thema: mentale/fysieke weerbaarheid en assertiviteit
Lesopbouw: introductie, gezonde/ongezonde relaties aan de hand van situatieschetsen, grenzenspel, stopoefening, kopieerbladen, rollenspel, nazorg, afsluiting/cadeautje.

Van deze lessenserie kan de eerste les ook als een zelfstandige, losse les worden ingezet. Naar gelang de problematiek, kunnen ook de andere twee lessen worden aangeboden.

Meer informatie

Website: www.bewareofloverboys.nl, Email: info@bewareofloverboys.nl, Tel: (020)6226897

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Universele preventie

Regio

  • Amstelland
  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amsterdam
Aanbieders
Scharlaken Koord - PreventieBarndesteeg 25
1012 BV Amsterdam
T. 020 626 0845
E. info@scharlakenkoord.nl
W. www.preventiescharlakenkoord.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam