GEVONDEN:171 programma's

Sexting en Grooming

Doel

Leerlingen, ouders, leerkrachten en professionals bekend maken met de risico’s van sexting (digitale seks) en grooming (digitaal kinderlokken).

Doelgroep

Kinderen in groep 8 van de basisschool en jongeren in leerjaar 1 en 2 van het voortgezet onderwijs.

Aanpak

Sexting en Grooming kent een tweetal onderdelen:

1. Een voorlichtingsles voor de leerlingen waarin de film 'Nienke' centraal staat. In de film gaat een meisje voor de webcam uit de kleren voor haar vriendje. Als het uit gaat, verspreidt haar vriendje foto's naar klasgenoten. Aan de hand van de film wordt uitgelegd wat de gevaren zijn van internet en sociale media en hoe je je tegen deze gevaren kunt wapenen. Handvatten worden uitgereikt om sexting en grooming te signaleren en bespreekbaar te maken indien je ermee te maken krijgt. De les wordt gegeven onder leiding van een professional van Qpido. De les neemt een blokuur in beslag.

2. Voor ouders en docenten worden in een voorlichtingsbijeenkomst bekend gemaakt met de thema’s uit de film en worden handvatten meegegeven om seksueel grensoverschrijdend gedrag te signaleren en kinderen hierbij zo goed mogelijk te begeleiden. De discussie vindt plaats onder leiding van een professional van Qpido. Deze bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur.

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Universele preventie

Regio

  • Amstelland
  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amsterdam
Aanbieders
Spirit - QpidoBaarsjesweg 224
1058 AA Amsterdam
T. 06-29338064
E. info@qpido.nl
W. www.qpido.nl
Werkgebied:
  • Amstelland
  • Amsterdam