GEVONDEN:171 programma's

Met Lef

Doel

Vaardigheden aanleren om angstige gevoelens te overwinnen.

Doelgroep

Jongeren van 16 tot en met 21 jaar die zich angstig en gespannen voelen in het contact en/of last hebben van faalangst en willen leren om deze klachten te verminderen.

Aanpak

Het doel van de cursus Met Lef is het leren omgaan met de angst en onzekerheid, zodat iemand met meer plezier het contact met anderen aangaan, of dat men niet blokkeert bij het moeten presteren bij toetsen en examens. Stap voor stap worden deelnemers zich bewust van welke angstige gedachten ze meestal hebben. Daarnaast wordt er gewerkt aan meer zelfvertrouwen. Er worden oefeningen en vaardigheden aangeboden die kunnen helpen in contacten met anderen en 'angstige' situaties. Tevens kunnen deelnemers in de cursus ervaringen uitwisselen. Door actief bezig te zijn met de opdrachten, leren deelnemers hun angst en onzekerheid aan te pakken.

De cursus bestaat uit een kennismakingsgesprek, 8 bijeenkomsten van 2 uur en een terugkombijeenkomst. De groepsgrootte is 10-15 deelnemers. Naast informatie en praktische tips staat het oefenen in de bijeenkomsten centraal. Thema's die aan bod komen zijn: omgaan met spanning, de rol van gedachten, vergroten van zelfvertrouwen, gespreksvaardigheden en omgaan met moeilijke situaties.

Oordeel

(Nog) niet erkend(Nog) niet erkend

Zorgtype

Individuele preventie

Regio

  • Amsterdam

Financiering

  • Gemeente Amsterdam
Aanbieders
Arkin - Preventie Jeugd Postbus 75848
1070 AV Amsterdam
T. 020 590 44 44
E. preventie@arkinjeugd.nl
W. www.arkinjeugdengezin.nl/preventie/
Werkgebied:
  • Amsterdam